Virágrajongó

Legnépszerűbb esküvői virágok

2016. május 27. 14:25 - ViRa

bouquet_23.png
A virágok nagyon fontos szerepet töltenek be az esküvőkön. Gondoljunk csak a menyasszonyi csokorra, vagy a koszorúslányok virágaira, a hagyományos eldobós csokorra, de megemlíthetjük az autódíszt, a teremdíszt, asztali díszeket, és akár a boldogságkaput is. Fontos, hogy a virág harmonizáljon az esküvő témájával, színvilágával.

 

Rózsa:

wedding.pngAz egyik legnépszerűbb virág (nem csak az esküvőkön) a rózsa, mely a szerelem jelképe. Kedveltségének a szimbolikus jel mellet okot ad a széles színskálája, hiszen számos színváltozata létezik a rózsáknak, sőt ma már több színű szirmok, mint például a sárga-narancs vagy krém és rózsaszínű variációk. Gyakran választanak egyszínű csokrokat, melyből a fehér és a rózsaszín a legnépszerűbb, de egyre elterjedtebbek a többszínű csokrok is.

 

 

Liliom:

liliom_arioso.jpg

A kedvelt virágok közé tartozik a liliom is, hiszen az eleganciája mellett igen intenzív illatú is. Esküvőkre leggyakrabban a fehér színű változatot szokták választani, mintegy szimbolizálva a tisztaságot is. Ha liliomot választunk az esküvőnkre, érdemes odafigyelni rá, hogy erősen poroz, és esetleg könnyen befoghatja a ruhánkat a nagy napon.

 

 

Tulipán:

tulipan_arioso.jpg

A tulipán nagyon szép, visszafogott dísze lehet az ünnepnek, de csak akkor választhatjuk, ha éppen virágzási ideje van. A rózsához hasonlóan szintén nagyon sok színben lehet találkozni vele. Megjelenése törékenységet és vidámságot is sugároz egyszerre.

 

 

Kála

0427_arioso_1.png

Nagyon elegáns, kecses és stílusos virág a kála. Ma már ezt a virágot is egyre több színben lehet választani, de a legelterjedtebb és legkedveltebb a fehér változata. A kálát lehet nyugodtan kör alakú vagy hosszúkás csokorba is foglalni.

 

Orchidea

orchidea_arioso.jpg


Az utóbbi évek egyik legfelkapottabb virága az orchidea. Ez a virág az egzotikussága miatt vált kedvelté a menyasszonyok körében. Igen változatos, különleges és extravagáns csokrokat lehet ennek a virágnak a felhasználásával készíteni. Az orchidea szirmai lehetnek egyszínűek és többszínűek is, a finom színátmenettől kezdve az erős, kontrasztos színkombinációkig.

 

Kardvirág

Az esküvőkönkardvirag_arioso.jpg gyakran találkozhatunk kardvirágokkal. Különleges megjelenése miatt elegáns, és kifinomult virágnak tartják, mely már-már „királyi”. Hosszú szárai miatt sokféleképpen felhasználható, akár rövidre vágva a menyasszonyi csokor eleme is lehet, de szárát meghagyva terem vagy asztal dekorációnak is tökéletes. A kardvirágnak szintén sok színváltozata ismert, így könnyedén használható fel a különböző témájú és színű esküvők során.

Hortenzia

Ha rövid, de töhortenzia_arioso.jpgmör csokrot szeretnénk esküvői csokornak, akkor a hortenzia ideális választás lehet a számunkra. Sokan kedvelik ezt a virágot, mivel egész évben könnyen elérhető, és némiképp pénztárcakímélő is. Ideális megoldás, ha pasztelles árnyalatit kombináljuk a fehérrel.

 

 

 

Ezeket a szebbnél szebb virágokat mind-mind be tudjátok szerezni, az én kedvenc virágboltomban, az Arioso-ban :) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viragrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr988752242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása